Sertai Save Our Rain forest Race 2018 (SORR2018) – Berlari Sambil Belajar Tentang Hutan Hujan Tropika Negara Kita

Selain menyuarakan tentang kebimbangan PEKA Malaysia akan kegiatan pembalakan tidak terkawal dihampir keseluruhan negara hingga menjejaskan kawasan tadahan air yang menjadi sumber air mentah dan kepupusan habitat hidupan liar di negara ini, Puan Sri Shariffa Sabrina Syed Akil di dalam ucapan perasmian beliau turut menyatakan harapan beliau untuk menjadikan SORR 2018 sebagai satu platform….

Read more

Makrifat Cinta Buatku Rasa Nak Pelempang Nabila Huda

Zarah seorang isteri yang ‘selfish’, ‘demanding’,  tak menyokong dan tak menghargai suami yang dilakonkan oleh Nabila Huda betul betul membuat kak ti rasa nak bagi pelempang je kat dia. Hahahaha.. Over kan reaksi kak Ti. Tapi itulah yang Zahrah buat kak Ti rasa dari awal filem ni lagi. Geram kot tengok macam mana dia layan suami dia yang baik tu.. Ayat dia pulak.. Perrghhh.. Memang rasa nak pelempang lah..

Read more

Kad Negaraku Mpay Mastercard – KSP Sasar 200 Ribu Pengguna

Kelab Sahabat Persaudaraan yang bekerjasama secara eksklusif dengan pihak Managepay Systems Berhad (Kumpulan Mpay) mensasarkan seramai 200 ribu pengguna Kad Negaraku Mpay Mastercard yang bakal dilancarkan sepenuhnya pada tahun 2018 ini dari kalangan ahli-ahli NGO yang menetap di..

Read more

A Day With Bangi Wonderland – Promosi Gempak Giler Sempena Cuti Sekolah

“A day full of fun, joy and adventure”. Itulah yang boleh kak Ti gambarkan tentang pengalaman bersama dengan 17 lagi rakan-rakan blogger KBBA9 dan keluarga di Bangi Wonderland Theme Park and Resorts semalam. Memang mengujakan dan menyeronokkan sangat. Kalau dah mak-mak dan pak-pak teruja dan seronok sangat, bayangkanlah macam mana perasaan anak-anak kan… Tentulah berganda-ganda keseronokan diorang.

Read more

Part 4(Finale): Day Two Edu Tourism – Universiti Malaya Package Development Camp

Assalamualaikum… Bismillahirrahmanirrahim… Segala puji hanya bagi Allah s.w.t serta salawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.. Amboi-amboi! Panjangnya

Read more