Sertai Save Our Rain forest Race 2018 (SORR2018) – Berlari Sambil Belajar Tentang Hutan Hujan Tropika Negara Kita

Selain menyuarakan tentang kebimbangan PEKA Malaysia akan kegiatan pembalakan tidak terkawal dihampir keseluruhan negara hingga menjejaskan kawasan tadahan air yang menjadi sumber air mentah dan kepupusan habitat hidupan liar di negara ini, Puan Sri Shariffa Sabrina Syed Akil di dalam ucapan perasmian beliau turut menyatakan harapan beliau untuk menjadikan SORR 2018 sebagai satu platform….

Read more

Cabaran Jom Kurus Satu Malaysia Musim ke-10 – Team Charlie KLCC Bersama Kapten Black

Pucuk dicita, ulam mendatang. Kecil tapak tangan, nyiru kak Ti tadahkan. Itulah perumpaan pepatah Melayu yang boleh kak Ti gunakan untuk menggambarkan betapa terujanya kak Ti bila pihak pengurusan Cabaran Jom Kurus 1 Malaysia….

Read more

Hard Rock Cafe Kuala Lumpur Debuts Rock’N Bowls-Latest Menu Innovation

Hard Rock membuka langkah di tahun baru dengan memperkenalkan hidangan-hidangan yang terdiri dari bahan-bahan segar dan penuh aroma. Rock’n Bowls yang boleh dinikmati oleh pengunjung bermula dari 10 Januari yang lalu sehingga 13 March, 2018 merupakan kombinasi 3 hidangan yang pastinya menjanjikan satu rasa yang akan…

Read more

Makrifat Cinta Buatku Rasa Nak Pelempang Nabila Huda

Zarah seorang isteri yang ‘selfish’, ‘demanding’,  tak menyokong dan tak menghargai suami yang dilakonkan oleh Nabila Huda betul betul membuat kak ti rasa nak bagi pelempang je kat dia. Hahahaha.. Over kan reaksi kak Ti. Tapi itulah yang Zahrah buat kak Ti rasa dari awal filem ni lagi. Geram kot tengok macam mana dia layan suami dia yang baik tu.. Ayat dia pulak.. Perrghhh.. Memang rasa nak pelempang lah..

Read more

Menawan Puncak Gunung Nuang – Satu Pendakian Penuh Pengajaran

Sejam terakhir perjalanan memang merupakan saat yang paling menggetirkan bagi kak Ti. Bayangkan berjalan di laluan landai, mendaki bukit, menuruni bukit, berjalan di laluan landai lagi, mendaki bukit lagi menuruni bukit dan begitulah seterusnya seakan tiada penghujungnya. tiap kali ternampak bukit yang perlu di daki lagi, dalam hati berharap itu akan jadi bukit terakhir dan berharap lepas tu dapatlah dengar suara kawan-kawan yang dah sampai. Tapi hakikatnya…

Read more

Kad Negaraku Mpay Mastercard – KSP Sasar 200 Ribu Pengguna

Kelab Sahabat Persaudaraan yang bekerjasama secara eksklusif dengan pihak Managepay Systems Berhad (Kumpulan Mpay) mensasarkan seramai 200 ribu pengguna Kad Negaraku Mpay Mastercard yang bakal dilancarkan sepenuhnya pada tahun 2018 ini dari kalangan ahli-ahli NGO yang menetap di..

Read more

Natasya Riverside Resort Gopeng – Escape To The Nature with Kembara KBBA9 Team

Natasya Riverside Resort Gopeng, which can be easily reached with the help of ‘Waze” is set in a beautiful country side of Gopeng, surrounded by the spectacular view of the natural beauty of the Mother Nature, is definitely a place you can choose if you feel like escaping from the hectic city life and just enjoy what natures would offer

Read more

Ambil Tahu Sebelum Terjadi – Jangan Sampai Termangu Sendiri

Lebih kurang 5 minit perjalanan, kak Ti dengar bunyi yang pelik. Aduh mak! Seramnya.. Dalam hati kak Ti “dah kenapa pulak kereta ni.. Ada pintu yang tak rapat ke.. ada bunyi yang kuat pulak”. Dalam masa yang sama kak Ti perasan yang kereta rasa tak ‘smooth’ macam biasa. Tapi kak Ti buat tak tahu lagi. Tapi makin lama bunyi tu mkin kuat dan tiba-tiba kak Ti terdetik untuk…..

Read more