Ambil Tahu Sebelum Terjadi – Jangan Sampai Termangu Sendiri

Lebih kurang 5 minit perjalanan, kak Ti dengar bunyi yang pelik. Aduh mak! Seramnya..┬áDalam hati kak Ti “dah kenapa pulak kereta ni.. Ada pintu yang tak rapat ke.. ada bunyi yang kuat pulak”. Dalam masa yang sama kak Ti perasan yang kereta rasa tak ‘smooth’ macam biasa. Tapi kak Ti buat tak tahu lagi. Tapi makin lama bunyi tu mkin kuat dan tiba-tiba kak Ti terdetik untuk…..

Duhai Anak-Anak Solehku…

Assalamualaikum… Bismillahirrahmanirrahim… Segala puji hanya bagi Allah s.w.t serta salawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.. Kak Ti sebenarnya tengah dalam tuning nak

Mereka Keramat Hidup Ku

Assalamualaikum… Bismillahirrahmanirrahim… Segala puji hanya bagi Allah s.w.t serta salawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.. Lama kak Ti pandang screen.. Lama mukaddimah

A Day With Bangi Wonderland – Promosi Gempak Giler Sempena Cuti Sekolah

“A day full of fun, joy and adventure”. Itulah yang boleh kak Ti gambarkan tentang pengalaman bersama dengan 17 lagi rakan-rakan blogger KBBA9 dan keluarga di Bangi Wonderland Theme Park and Resorts semalam. Memang mengujakan dan menyeronokkan sangat. Kalau dah mak-mak dan pak-pak teruja dan seronok sangat, bayangkanlah macam mana perasaan anak-anak kan… Tentulah berganda-ganda keseronokan diorang.