Menawan Puncak Gunung Nuang – Satu Pendakian Penuh Pengajaran

Sejam terakhir perjalanan memang merupakan saat yang paling menggetirkan bagi kak Ti. Bayangkan berjalan di laluan landai, mendaki bukit, menuruni bukit, berjalan di laluan landai lagi, mendaki bukit lagi menuruni bukit dan begitulah seterusnya seakan tiada penghujungnya. tiap kali ternampak bukit yang perlu di daki lagi, dalam hati berharap itu akan jadi bukit terakhir dan berharap lepas tu dapatlah dengar suara kawan-kawan yang dah sampai. Tapi hakikatnya…

Read more

Natasya Riverside Resort Gopeng – Escape To The Nature with Kembara KBBA9 Team

Natasya Riverside Resort Gopeng, which can be easily reached with the help of ‘Waze” is set in a beautiful country side of Gopeng, surrounded by the spectacular view of the natural beauty of the Mother Nature, is definitely a place you can choose if you feel like escaping from the hectic city life and just enjoy what natures would offer

Read more

A Day With Bangi Wonderland – Promosi Gempak Giler Sempena Cuti Sekolah

“A day full of fun, joy and adventure”. Itulah yang boleh kak Ti gambarkan tentang pengalaman bersama dengan 17 lagi rakan-rakan blogger KBBA9 dan keluarga di Bangi Wonderland Theme Park and Resorts semalam. Memang mengujakan dan menyeronokkan sangat. Kalau dah mak-mak dan pak-pak teruja dan seronok sangat, bayangkanlah macam mana perasaan anak-anak kan… Tentulah berganda-ganda keseronokan diorang.

Read more