EM DRINK PLUSS Berkesan Bantu Tingkatkan Antibodi Badan

EM DRINK PLUSS BANTU BADAN LAWAN VIRUS -SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

Bismillahirrahmanirrahim.
Segala puji hanya bagi Allah swt serta salawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad saw.

“Untuk lawan penyakit, kita mesti tingkatkan sistem imun badan kita. Sistem imun badan yang lemah lah yang membuatkan kita lebih mudah terdedah kepada virus dan bakteria. Lepas tu mulalah badan asik tak sihat je”.

Biasa dengar tak orang cakap macam ni? Mesti biasa kan? Tapi korang tau tak sistem imun tu apa? Ok, meh kak Ti sharekan apa itu sistem imun badan dan apa fungsinya.

Sistem imun adalah pertahanan tubuh dalam melawan patogen atau mikroorganisme jahat. Fungsinya adalah untuk mencegah terjadinya infeksi dan penyakit. Sistem imun atau kekebalan tubuh adalah serangkaian sel, jaringan, organ, dan protein. Komponen ini bekerja sama menyerang mikroorganisme asing yang dianggap berbahaya bagi tubuh”.

Sumber: https://www.sehatq.com/artikel/sistem-imun-tubuh-manusia

Di masa masa masa endemik ni dan juga dengan munculnya pelbagai virus, kita memang sangat perlu untuk meningkatkan sistem imun badan kita. Bukan hanya untuk diri kita tapi untuk orang orang yang kita sayangi juga. Bak peribahasa Melayu, ‘sediakan payung sebelum hujan’. Sebelum kita atau orang orang yang kita sayang terkena, eloklah kita bersiap sedia dengan menguatkan sistem imunisasi badan kita.

‘Sesal dahulu pendapatan, ‘sesal kemudian tidak berguna’. Jangan sampai kita berhadapan dengan situasi mcam ni. Bukanlah bermakna kita tak redha dengan qadar dan qadak Allah swt bila terkena ujian, tapi Allah juga amat suka kepada hambaNya yang rajin berusaha termasuklah usaha dalam menjaga kesihatan anggota tubuh badan kita dan juga orang orang yang kita sayangi.

Untuk tingkatkan sistem imunisisi badan kita, ada pelbagai cara yang dapat kita lakukan. Antaranya adalah dengan mendapatkan tidur yang cukup serta menjaga kualiti tidur kita, menjaga pemakanan dengan mengambil makanan yang berkhasiat, mengawal pengambilan gula, bersenam secara rutin dan juga berusaha untuk menghindari stress.

EM Drink Pluss

Bercakap pasal pemakanan kan, hari tu kak Ti adalah terbaca sharing dari beberapa orang rakan kak ti iaitu Ben Ashaari, Nina Mirza, Ummi Nani dan beberapa rakan lain berkenaan satu produk yang dapat membantu meningkatkan imunisasi badan kita iaitu EM DRINK PLUSS. BilakakTi baca info berkenaan EM Drink+ ni, macam memanggil manggil pulak untuk kak Ti mencubanya sendiri.

Tapi sebelum tu meh kak Ti share dulu apa benda EM DRINK PLUSS ni. Kalau korang nak tau, EM Drink+ adalah minuman Bio Organik yang dihasilkan melalui proses fermentasi (penapaian) bagi mewujudkan ‘effective microbe’ (bakteria baik). EM Drink+ diformulasi dengan menggunakan 3 bahan utama iaitu Tebu Hitam Afrika, Ragi & Air Suling.

Membantu Tingkatkan Imunisasi Badan

EM DRINK PLUSS merupakan probiotic & prebiotic yang membantu meningkatkan imunisasi dalam badan. Formulasi EM Drink Pluss minuman refreshment berasaskan effective microbe terbukti berkesan dalam meningkatkan imunisasi badan. Ramai di antara kita memandang mudah akan imunisasi badan, tetapi yang sebenarnya, imunisasi badan adalah askar yang melawan segala penyakit yang ingin menyerang.

Bila imunisasi badan lemah, maka mudahlah badan terkena penyakit. EM Drink Pluss bantu tingkatkan imunisasi badan dan dengan itu penyakit sukar nak masuk, termasuk bakteria, fungus dan virus. EM DRINK PLUSS adalah bio organik dan bebas chemical. EM DRINK PLUSS bukan ubat dan bukan juga supplement. Ia adalah sejenis minuman refreshment berasaskan effective microbe. EM DRINK PLUSS adalah sebagai satu alternative kepada mereka mereka yg tak mahu makan ubat-ubatan.

EM DRINK PLUSS Ada KKM?

Untuk pengetahuan korang,hanya produk ubat ubatan sahaja yang memerlukan kelulusan KKM. Mmandangkan EM Drink+ ni bukan ubat ubatan, makan kelulusan KKM tak diperlukan. Walaupun EM Drink+ telah melalui proses ujian makmal dah telah mendapat sijil analisi dari ALS, pihak syarikat pengeluar EM Drink+ telah menghantar permohonan bagi mendapatkan kelulusan KKM.

Kelebihan & Cara Penggunaan

  • Oleh kerana EM DRINK PLUSS Advanced ini berasaskan tebu hitam & 3 Mikrob baik, maka minuman ini terbukti tiada kesan sampingan dan 100% organik tanpa bahan kimia;
  • Sesuai untuk semua peringkat umur, termasuk bayi. Ya, tiada golongan terkecuali kerana EM DRINK+ bukanlah ubat mahupun supplement, tetapi bakteria hidup yang diperlukan badan serta kawasan persekitaran;
  • Mampu meningkatkan antibodi tubuh badan manusia.
  • Merawat serta mencegah penyakit bawaan virus seperti Selesema, Demam, Batuk, Sakit Tekak, Ulser serta Kulit.
  • Kekal Cergas, Aktif serta tidak mudah terkena jangkitan yang menyebabkan sesuatu penyakit.
  • Tiada kandungan gula tambahan, maka ia sangat sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Dapat membantu menghilangkan sakit sakit badan;
  • TIADA tarikh luput.

Testimoni Pengguna

EM DRINK PLUS telah berjaya membantu ramai rakyat Malaysia khususnya dalam meningkatkan Imunisasi Badan. Bermacam-macam testimoni telah diperolehi dari pengamalan pengguna EM Drink+.

Saya bekas pesakit covid-19 stage 4. EM DRINK PLUSS berkesan membantu menyembuhkan penyakit saya sepanjang saya berada di hospital. Sebelum ni saya agak ragu-ragu untuk menggunakan produk ini. Tetapi selepas 4 hari saya mengamalkan produk ini, semput dan sakit dada saya berkurangan.

Aizad Aniq – Bekas pesakit Covid-19

Kat atas tu merupkan salah satu testimoni pengguna produk ini dan telah merasai sendiri manfaat dari produk ini. Kalau nak diikutkan banyak lagi testimoni testimoni lain. Korang tengok sendirilah kat website syarikat pengeluar EM DRINK PLUSS ni ya.

Pengalaman Mencuba Sendiri

Ringkas cerita, maka kak Ti pun dapatkanlah EM DRINK PLUSS ni. Masa mula mula dapat tu seram jugak tengok warna dia dan macam biasa Tuan Syed ku sayang lah yang jadi mangsa ujikaji. Bila dia dah rasa dan bagi feedback barulah kak Ti cuba sendiri. Mengada-ngada sangat kann.

Nak tau tak mcam mana rasa dia? Korang pernah minum cuka epal? Rasa dia macam cuka epal tapi rasa masam dia tak setajam cuka epal. Bau dia pun tak lah semenyengat bau cuka epal dan kat hujung hujung tekak tu korang boleh dapat rasa sedikit kemanisan dia.

Dari segi rasa, Alhamdulillah kak Ti yang dalam kategori cerewet ni pun boleh minum juga. Jadi maksudnya InsyaAllah memang semua orang boleh minum EM DRINK PLUSS ni. Untuk info lanjut, korang boleh tengok kat link-link yang kak ti bagi kat bawah ni ya.

Website : https://emdrinkplus.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/EmdrinkLover/
Instagram : https://instagram.com/emdrinkplus_hq

Previous Post: Kolaborasi AEON La Boheme Bersama Nestle KITKAT Perkenal 5 Produk Baru

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.