KESAH RAMADHAN – KU TERTEWAS DI HARI KEDUA

Assalamualaikum..
Bismillahirrahmanirrahim..
Segala puji hanya bagi Allah s.w.t serta selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..
Alhamdulillah.. Dah masuk hari ketiga seluruh umat Islam berpuasa hari ni dan Alhamdulillah jugak Allah izinkan Kak Ti sambut puasa tahun ni walaupun tak dpt nak sambut tarawikh.. Nak ikutkan azam bulan Ramadhan tahun ni tak mo jejak bazar langsung… Tapiiii.. baru hari kedua dah tewas nampaknya.. huhuhu..  Semalam kami berjalan ke rumah sedare kat Banting.. So takkan nak bawak perut je.. Of coslah kena jadi tetamu yg memahami.. ewahhh.. makanya bercendoi cendoilah kami ke bazar. 

 Ya Allah meriahnya bazar Ramadhan kat Kancong Darat ni.. Dah lama rasanya tak tgk bazar meriah mcm tu. Sampaikan nak jalan pun berhimpit himpit.. Kalau ikut kata sedare ni.. bazar yg kitorang pegi ni kecik je kalau compare dgn bazar yang kat Banting. Tapi Kak Ti memang selalu dalam dilema bila g bazar ni. Dan itulah jugak salah satu penyebab malas nak pg bazar. Tahun-tahun sebelum ni selalu jugak balik dari bazar tangan kosong. Kes tak tau nak beli apa sebab bnyk nau makanan kat bazar tu.. poyo kan.. hahaha.. Oklah.. kak Ti nak belajar tulis posting pendek… So enough of my bebelan utk hari ni.. Jom layan hasil snap2 n hasil tangkapan kat bazar td..

Facebook Comments

8 thoughts on “KESAH RAMADHAN – KU TERTEWAS DI HARI KEDUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *