SEBUAH CERITA TENTANG SATU PERJALANAN …. BANDUNG HARUS MENUNGGU

Assalamualaikum..
Perjalanan ke AMP bermula dari berani berniaga 2013 SACC Shah Alam dan
seterusnya ke berani berniaga 2013 di PGRM Cheras. Saya hadir ke berani
berniaga 2013 di Shah Alam dengan penuh biawak-biawak dalam diri saya….
Pengalaman menghadiri a few other seminars yang katanya percuma turns out to be
just another beginning to get us to attend the paid seminar. Please don’t get
me wrong. Sedikit pun saya tak memburukkan seminar-seminar yang pernah saya
hadiri tersebut. Mungkin waktu itu tidak ada chemistry diantara the saya dan
the speaker of that seminar. Lama saya menghentikan aktiviti menghadiri
seminar-seminar kerana at the end of the session its the same thing. Mungkin
saya agaknya yang ada masalah kefahaman sampai tak dapat apa yang diberi oleh
speaker seminar-seminar tu.
Untuk pengetahuan rakan-rakan
sekelian, saya memang sentiasa minat untuk berniaga. Saya mula join MLM right
after saya habis sekolah menengah. Dan demi minat berniaga juga saya pernah
nekad berhenti kerja dan melakukan perniagaan goreng pisang di tepi jalan. Amat
memenatkan. Kulit jadi hitam dan badan jadi bertambah montel. Mana tidak,
smentara nak tunggu customer datang, sayala yang makan goreng pisang n kuih2
yang saya jual tu. tapi apa yang pasti saya berasa puas walaupun hasilnya tak
setanding dengan kepenatan yang dirasai. Gerai tepi jalan terpaksa ditutup bila
my parents berpindah balik ke kampung kerana merekalah tulang belakang
perniagaan saya disamping suami tercinta yang sentiasa menyokong saya.
Bila dah berhenti berniaga, saya
nekad sambung pelajaran n register untuk ambil DBA..kononya2 tak nak jadi
usahawan tanpa Ilmu… imagine lepasan civil engineering masuk buat DBA..
haruu.. long story short.. saya bekerja makan gaji semula.. dan kerja baru saya
sebagai PA memberikan saya peluang yang banyak untuk melayari internet.. Nama
DAO mula saya kenali bila ada seorang sahabat yang menganjurkan saya utk
menghadiri seminar ke kelas ke aper tah masa tu berkenaan dgn meta fizik kalau
tak silap yg pernah dia hadiri.. sejak dpd itu,asekla ternampak muka mamat
ni… balik-balik muka mamat ni..asal bukak surat khabar jer nampak muka mamat
ni..(sorry DAO. that’s what I refer u masa tu “MAMAT NI”).. Siap
tanya ngan kwn saya lagi..”Hebat sangat ke MAMT NI… Despite the positive
feedback given by my friend.. I’m still very reluctant to attend any of the
courses… Dalam kepala masa tu..”Alaaaa.. Mesti lepas tu nak kene attend
yang kene bayar pulak”..Padan Muka sendiri rugi…dengar sangat cakap2
biawak tu.
After struggling dengan pelbagai
macam perniagaan yang tak satu pun menjadi, Finally I decided to register in
one of the seminar yang dianjurkan pd penghujung thn 2012. Marketing Power
kot..entahla..lupa.. Tapi biasalah biawak dah kenyang sangat dalam ni.. Tak
pegi jugak… Pastu bila tgk gmbr2 peserta yang dah pegi..menyesal..rasa ralat
sangat… Sejak tu.. tanamkan niat dalam hati…the moment DAO offer seminar
lagi…I will attend it..No Matter what.. kecuali mati la kan.. And
finally…Alhamdulillah saya berjaya hadir ke seminar berani berniaga 2013…
Bila DAO sebut jer offer2 yng ditawarkan…saya salin jugak…. but with no
Intention of going….Mkn lama dalam kelas tu..mata n minda mkn terbuka tp mash
ada lg biawak… Finally decided to register..byr the most minimum deposit
possible.. dgn niat..alaaa kalau x pg pun x bnyk sgt yg burn..
Hbs sesi petang tu..dah rasa
positive energinya…tapi masih blm ckp positive lg… Hasil dpd sesi di Shah
Alam.. I told myself that my husband has to feel this energy that I’m feeling.
Maka registerla pulak yang kat PGRM. bezanya kali ni berdua.. Masa nak pergi tu
risau jugak kalau2 suami nnt tak dpt merasai perasaan yng rasa sebab itulah yg
berlaku di seminar-seminar sebelum ini.. SURPRISINGLY…Syukur Ya Allah..
Suamiku pun setuju that this guy, talking in front there is really sharing
something.. He can feel it… And the most surprising of all..my husband siap
follow menari lagi masa warm up session tu… And normally he’s not that type
of person..Petang tu jugak saya melangsaikan segala bayaran untuk ke AMP dengan
duit simpanan Emergency saving kami. Dan akhirnya sampailah saya ke AMP yang
membuatkan saya seperti a REBORN PERSON. of couse la no physically kan but
Mentally and spiritually..
My most memorable moment was the
first day bila DAO menyuruh kita menutup mata and imagine all the things that
we want to achieve, the person we to make happy, the things that we can do to
add value to other peoples life. I was like unstoppably crying… It was such a
wonderful feeling taht no words can describe..And because I want my husband to
feel what I’ve felt for the past 3 days during the seminar, I have registered
to attend the IMKK seminar. Bila dia tanya..Ada ke duit nak bayar..I told
him..InsyaAllah ada… InsyaAllah we’ll be there.
Tersentap hati ini bila DAO
mention that despite the 50% discount and the buy free one given we still chose
to buy general seats. How I wish I can be a part of those sitting at the front
seats. Tapi apakan daya kemampuan kewangan buat masa ini hanya mengizinkan seats
general. Kekangan kewangan ini menambahkan lagi semangat untuk berjaya dalam
perniagaan yang dijalankan.. InsyaAllah saya yakin, satu hari nanti I will be
at the front seats and its not impossible that someday I will be one of the hot
seats guests. Ilmu yang diperolehi akan dipergunakan sebaiknya agar dapat
sampai ke situ. 
 Suasana ketika menunggu pintu terbuka.. Demi untuk mendapatkan tempat terbaik…ada yang sanggup makan depan pintu… Terbaeekkk
 My Partner sepanjang 3 hari berseminar…. Ustazah Rapisah..Semoga kak Rapisah akan menjadi Insan Kaya dan Berjaya dengan perniagaan ayamnya yang dapat membantu warga Gua Musang menikmati ayam yang pastinya Halal…
 The one and only peluang bergambar dalam dewan yang diberikan…cara nak bergambar yang betul…Apa lagi huru hara dewan sekejap…semua ambek peluang keemasan ni.. Amacam…senyum ni meyakinkan tak? 
 Gambar pada hari terakhir sebelum berpisah…. Muka sembab lepas mencuci mata dan hati. Sangat terharu dengan doa tulus ikhlas dari Dr. Azizan… Ya Allah Engkau Perkenankanlah doa mentor kami tersebut..Amin…
Bersam Mr. Jerry yang tak pernah lokek dgn senyuman… dan tak menghampakan peserta yg nak bergambar dengan beliau… Jangan main2 this is one of the most important person in Richworks ok… Of Cause Dr. Azizan Osman is still the most important one la kannn…tak gitu Mr. Jerry.. Ya ampun tembamnya pipiku… 
Nota kaki: AMP = Advanced Marketing Power
                  IMKK = Intensive Mentor Kejayaan dan Kekayaan
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *