Rayaku part 2 dan Rasa itu…Pergilah…Aku lebih dari Rela…

Salam,

September tinggal seminggu lagi akan melabuhkan tirainya. Begitu juga Syawal yang turut akan berlalu meninggalkan kita. Namun, mengapa rasa itu tetap ada. Entahlah…Aku bingung dan aku buntu. Telah kucuba untuk memujukmu meninggalkanku tapi, kenapa engkau tak mau berlalu. Banyak yang ingin kukongsikan. Namun keranamu..Segalanya kubiarkan berlalu…Pergilah..Tinggalkan diriku.  Wahai engkau yang bernama MALAS pergilah… Aku lebih dari Rela. (Wah! intro..Klessss ko Maria!…hehehe)
Hadoooiii!!! naperla rasa malas sangat ni..Bulan September dah masuk hari ke 22, Syawal dah masuk hari ke  24 tapi posts dalam Blog kesayangan hamba ni baru masuk yang ke 5..Sedih sungguh…Punyala kecoh pasal kes filem Hantu Bonceng kat blog blogger2 lain termasuk kat blog abg Ben yang tulis tentang jawapan Ahmad Idham bila dikritik pasal movie arahan dia tu..(nampak! malas kan..main link2 ajer)…tapi yang awak ni…dok memblogwalking jer hari-hari…Blog sendiri biar bersawang…huhuhu…
Tu belum lagi masuk sambungan pada post NI yang entah bila nak sambungnya. Agaknya nak kene belajar post pendek-pendek kot baru boleh update selalu. NI tidak bila buat post baru jer mestila panjang berjela..
OK la tak pendekkan citer sebelum dia jadi lagi melewe ntah ke mana-mana, jom layan jerla gambar-gambar Rayaku di JB ari tu…Tak payahla nak citer panjang-panjang eh..Biarla gambar pulak yang bercerita..Picture says a thousand words kan….Jom layan…
Raya ke 2 di JB..Sempat amek gambar kat rumah my aunty jer..Rumah lain, Bzzzz makan….
Malam raya ke-2. BBQ kat rumah one of my aunty kat Kempas Indah with the cuzzies which are mostly single mingle tetiba ada mak budak menyelit jugak…..hahahaha
Lepas BBQ, Ramai-ramai gi main bowling kat mana ek..lupa la plak nama tempat bowling tu…Hamek ko sampai 12 lane dia baginya…Ramai sangat nak main…..

Raya ke-3, Family annual gathering..Almost every year tempat yang sama..Tak kesah la kan..yang penting dapat kumpul ramai-ramai…
On da way nak balik KL singgah ke Muar pekena mee bandung Muar. Ala yang kat stesen bas muar tu..Masa sampai diorang tak habis set up lagi…So, sementara menunggu tu layan anak2 bujangku ini berposing kat jeti nelayan…
Dari Muar singgah pulak kat Melaka. Jalan-jalan babai duit…Mau tak babai duit, nak baju Melaka la…nak key chain la…McD la..Hmmmmm….

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *