Zikry was 8 on last Sunday….

Salam,

Happy belated b’day to my dear Zikry…

It is a big accomplishment for a mother to watch their children growing up…healthy and happy…And that’s exactly how I felt.. Watching all the boys growing up day by day….Watching all the changes happening to them..how they grow, how the have changed their interest in things etc..etc…I’m so proud of my boys…There are times when I still can’t believe that those 3 beautiful boys were from my womb…

Exactly on 21/8/2011, Zikry my 1st boy turned 8….Macam tak cayer jer my 1st boy ni da 8 thn…Masih teringat n terbayang lagi pengalaman mengandung n melahirkan my 1st boy ni…

After 5 months of being together with my dear partner, Finally on November my tetamu bulanan was late….Tapi orang cakap.. orang pregnant ni ada sipmtoms dia…muntah2 la…inila..itula…tapi kenapa I don’t get that feeling eikk…Hmmm yer ker tidak ni…..(That was my reaction when my tetamu bulanan was late on that November..)

Nasib baik la before that memang da buat reading isikit-sikit on pregnancy…So tau la jugak what to do…kalau tak haru jugakla kot…(It was only my 3rd year after turning 20 aka baru 23 thn hokeeyyyy..sangat muda lagi tau…) Petang tu balik keje, singgahla kat farmasi beli pregnancy test…balik rumah jer terus masuk bilik air…dup dap dup dap…bunyi jantungku tunggu result test tu…akhirnya..Allhamdulillah..2 line klua…

Maka bermulala episod 9 bulan 10 hari for me…Alhamdulillah sepanjang mengandungkan my 1st boy ni..senang sangat takder banyak masalah….except for during the 7th month where my doctor advised me to take early maternity leave sebab uri turun sikit….lain daripada tu semuanya berjalan dengan lancar…Oh lagi satu masa 7 bulan tu ada la leaking sikit (air ketuban tetiba klua sikit)..tapi bila buat check up doktor kater takder apa2 yang membimbangkan…

My boys memang jenis tak menyabar gamaknya…bermula ngan the 1st one sampai la the 3rd one sumernyer klua awal…Kalau ikutkan my EDD(expected due date)…patutnya bersalin dalam 30 hb Ogos…Chehh,,semagat ni….Kot2la dapat anak merdeka kan…Tiba-tiba 21 Ogos, Subuh, terjaga sebab rasa dahaga and panas yang amat….Pergila ke bilik air nak membuang air kecik..tiba-tiba…Buzzzz…..rasa macam banyak sangat air meleleh….Tak berenti-berenti pulak tu….berdebar rasa hati..ingatkan ada yang tak kena…

Pastu teringat kat satu info which says something about air ketuban pecah..Apa lagi makin kencangla debaran kat dada ni…Dengan lagak ala-ala cool, bukak pintu bilik air….called my dear partner..”Abang I think my water broke”..apa lagi kelam kabutla dia bangun…hahaha….Dalam pada dok gabrra tu..sempat lagi ingat petua sorang mak cik tu…dia cakap, bila da ada tanda nak bersalin, jangan gelabah….mandi dulu..pastu minum secawan milo suam..baru g hospital…kitorang dengan amat patuhnya mengikuti petua mak cik tu…

The best part was, dalam masa dok berdebar tu, teringat pulak orang kater yang bila nak bersalin ni sakit yang amat…tapi masa tu..I didn’t feel any pain…So bila my partner tanya..ada mana yang sakit tak…dengan penuh berlagaknya jawab..tak sakit pun….hahaha…(memangla tak sakit lagi..blm ada contraction….) After getting ready..kitorang pun bertolakla ke hospital di subuh hening itu….

What happen next….kita tunggu part 2 la yer ….ala cerita zaryf dulu pun ada part 2 jugak kan…da panjang sangat da ni….

My boy…A year ago on his 1st day to Sekolah Agama…..

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *