Cepatnyerrr…..

Salam,

Alhamdulillah…Allah masih bagi peluang lagi nak menghirup udara di hari Jumaat ni….Pejam celik, pejam celik..tak terasa tinggal lebih kurang 10 hari jer lagi kita akan berpuasa…(sedih rasa bila da masuk penghujung Ramadhan ni..)Nak sambut raya tu memangla seronok kan….(except for those who lost their loved ones during raya season….Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada..) tipula kalau kater tak seronok….Mak-mak n bapak-bapak budak biasanya akan cakap..”sekarang ni da ada anak-anak, diorang la yang seronok nak sambut raya ni… semua persiapan kena dahulukan diorang punya dulu.” 
Yer ker??? I don’t know about others but for me, I’m always excited to celebrate raya….Hishhh…mana boleh tak excited…Setelah sebulan berjuang dimedan perang melawan nafsu, tiba hari kemenangan, kenela raikan dengan penuh kemeriahan. Tapi takderla sampai ke tahap membazir pulak kan…..Biarla semuanaya dalam keadaan serba sederhana asal  kita betul-betul menikmati hari kemenangan ni dengan erti kata sebenar…
Macam mana dengan persediaan raya….da start buat kueh raya??(chehh…tanya macam ada orang baca jer blog dia kan….hahahah….tak kesahla..yang penting bibik bahagia…..)…Sigghhh….I haven’t got the chance to start baking for my kueh raya…Masih sebok lagi nak nyiapkan kueh raya yang kengkawan tempah….Agaknya minggu depan la kot baru boleh pulun buat sendiri punya…cadangan kueh2 yang nak dibuat tu dah ada…tinggal nak melaksanakannya jer nanti…I got most of the recipes of my kueh raya dari SINISINI and from a few other cooking blogs that I’m following….Nanti bila saya upload gambar2 kueh tu I’ll include the recipe and the sumber ok….
Untuk  menyemarakkan lagi mood raya, jom layan lagu ni…. Tapi sebelum raya kita puasala dulu betul-betul…heeee

Lepas tu barula layan lagu raya ni…
Layankan jerla…..
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *