After A very-very long time…..

Salam..

OMG! it has really been a while since my last post….nak buat camner kan…da kena serangan virus yang amat dahsyat..Virus MALAS.. Tapi kalau nak ikutkan actually that’s not the only reason why I haven’t updated my blog for a very long time. what’s the other reason..entahla…tak dapek nak pikirkan lagi..(heee..so in other words mmg malas la kan…). Anyway, InsyaAllah I’ll do my best to update my blog more frequently walaupun tak sehebat orang lain kan…tapi InsyaAllah I’ll do my best…Seronok jugak sebenarnya bila ada tempat nak meluah rasa, berkongsi cerita (walaupun mungkin takder orang lain baca pun…hehehe) etc. Tapi you knowla kan…sometimes you just can’t find the right words to put down…At the end,  jadila tak post aper-aper pun..
Adala a few times I logged in to my blog trying to write something… But no matter how hard I tried, tak tau nak tulis apa, nak cerita apa…At last signed out tak tulis aper-aper pun..hahaha…Padahal kalau nak ikutkan, punyala banyak yang berlaku dalam 24 jam tu..Tapi yerla, as I had mention on (on ke in ni) my earlier post, I’ m not very good at writing and story telling ni….Ntahla, memang seriously tak pandai nak mencantikkan cerita….Padahal kalau nak ikutkan masa zaman sekolah dulu, asal ada pertandingan karangan jer mesti cikgu akan carik…asal ada pertandingan pidato jer mesti cikgu akan pilih..(walaupun bukan selalu pun menang…adala sekali dua jer menang kot..hahaha). 
Ada masa tu bila datang idea, banyak sangatla pulak…sampai kan kadang-kadang rasa macam terlebih-lebih pulak nulisnya.. Just look at previous post la…sampai ada part 1 & 2 lagi….Hmmmm…sabo yo la…Hopefully, lepas ni, blog ni akan lebih kerap la ada post….takder sampai macam ni hah…punyala lama tak update sampai penuh da blog ni ngan sarang labah-labah( nampak sarang labah-labah berselirat tu hah)…Bulan Mei adala 1 post, bulan Jun langsung takdak…Bulan Julai, baru hari ni, the last two days of July ada post…itupun seb baik dua tiga hari ni dok seronok baca blog orang…tu yang jadi semangat nak mengupdate blog sendiri tu…Kalau tak…Ntah-ntah mati trus blog ni kot….

kalau perasan kan..masa mula-mula blog ni is fully in English kan..(walaupun grammar ntah hapa-hapa)…itu sebenarnya nak menguji kemampuan tuan empunya diri ni hah nak menulis dalam bahasa Inggeris kononya…tu la pon kot one of the reason yang do tersangkut jer tak post aper-aper….Niat di hati nak mencabar diri & paling penting memperbaiki my English…bukan sebab beranggannn nak jadi minah saleh celup tau….so lepas ni kalau ada peluang some of my posts will be in bahasa rojak pasemboq…(teringin ni wei nak makan rojak pasemboq Penang)…and some will be fully in English…(itupun kalau berjaya jumpa perkataan & berjaya mengcreate mereka ayatla…Adios for now….

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *